hond mee naar engeland

Hond mee naar Engeland: tips, regels & benodigdheden

Als je van plan bent om met je hond op vakantie te gaan naar Engeland, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en wetten omtrent huisdieren. Engeland heeft namelijk strikte wetten als het gaat om het invoeren van huisdieren, inclusief honden, vanuit het buitenland. In dit artikel zullen we daarom ingaan op de belangrijkste regels en wetten waar je rekening mee moet houden wanneer je met je hond naar Engeland gaat.

Daarnaast zullen we enkele handige tips geven om je vakantie met je trouwe viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de beste manieren om je hond te vervoeren en hoe je de juiste accommodatie kunt vinden die huisdieren toelaat. Ook geven we enkele suggesties voor leuke activiteiten die je samen met je hond kunt ondernemen tijdens je vakantie in Engeland.

Of je nu van plan bent om naar de bruisende steden te gaan of juist de prachtige natuur wilt verkennen, met de juiste voorbereiding kan een vakantie met je hond in Engeland een onvergetelijke ervaring zijn.

Regels hond mee naar Engeland

Als je met je hond naar Engeland reist, moet je voldoen aan een aantal regels en wetten die zijn opgesteld door de Britse regering. Hieronder staan enkele belangrijke regels waar je rekening mee moet houden:

  1. Huisdierpaspoort: Je hond moet in het bezit zijn van een geldig huisdierpaspoort, waarin is aangetoond dat hij is ingeënt tegen rabiës.
  2. Microchip: Je hond moet een microchip hebben met een uniek identificatienummer, zodat hij kan worden geïdentificeerd.
  3. Rabiësvaccinatie: Je hond moet minstens 21 dagen voor vertrek zijn ingeënt tegen rabiës. Je dierenarts moet dit in het huisdierpaspoort vermelden.
  4. Bloedtest: Als je vanuit een niet-erkend land naar Engeland reist, moet je hond na de rabiësvaccinatie een bloedtest ondergaan om te bewijzen dat hij voldoende antistoffen heeft ontwikkeld.
  5. Behandeling tegen wormen en teken: Je hond moet minstens 24 uur voor vertrek behandeld zijn tegen wormen en teken.
  6. Reizen met een erkend vervoersmiddel: Je hond moet in een erkend vervoersmiddel reizen, zoals een goedgekeurde transportbox of een speciale hondenriem.

Daarnaast gelden er nog enkele andere regels, zoals het niet toestaan van agressieve honden en het beperken van het aantal honden dat je mag meenemen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de reis en op tijd alle benodigde documenten en vaccinaties te regelen.

Neem op vakantie altijd een EHBO-kit voor je hond mee

Als je op vakantie met je hond gaat raden we je aan om een speciale honden EHBO-kit mee te nemen. Je gaat op een avontuur en er kan altijd iets gebeuren met je viervoeter. Dierenartsen kunnen in het buitenland verder weg zijn dan je in Nederland gewend bent, dus het is wel zo veilig en handig als je zelf kunt handelen met de juiste middelen. Schaf dus een EHBO-kit voor je hond aan zodat je in ieder geval niet achteraf spijt hebt

Op reis met je hond

Verboden hondenrassen Engeland

In Engeland gelden strenge regels met betrekking tot agressieve hondenrassen en sommige rassen zijn zelfs verboden. Dit zijn de zogenaamde “gevaarlijke hondenrassen”. Als je een hond hebt die tot een van deze rassen behoort, is het belangrijk om je bewust te zijn van de regels en wetten om problemen te voorkomen.

De volgende rassen zijn verboden in Engeland:

  • Pitbull Terrier
  • Japanese Tosa
  • Dogo Argentino
  • Fila Brasileiro

Daarnaast moeten honden van andere rassen die als gevaarlijk worden beschouwd, aan specifieke eisen voldoen. Deze eisen hebben betrekking op het gedrag, de socialisatie en de omgang met andere mensen en dieren. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot boetes, inbeslagname van de hond of zelfs gevangenisstraf.

Als je twijfelt of jouw hond aan de vereisten voldoet, kun je het beste contact opnemen met de Britse overheid of een dierenarts. Het is belangrijk om te zorgen dat je hond veilig en in overeenstemming met de wet kan reizen.

Honden toegestaan in Engelse hotels?

Of honden zijn toegestaan in Engelse hotels verschilt per hotel. Sommige hotels staan huisdieren toe, waaronder honden, terwijl andere hotels dit niet toestaan. Als je van plan bent om met je hond naar Engeland te reizen en in een hotel te verblijven, is het daarom belangrijk om van tevoren te controleren of het hotel huisdieren toestaat en zo ja, wat de regels en beperkingen zijn.

Als een hotel huisdieren toestaat, kan het zijn dat er extra kosten worden berekend voor de huisdieren. Ook kunnen er beperkingen gelden, zoals een maximum aantal honden per kamer of het verbod om de hond alleen in de kamer te laten.

Om een hotel te vinden dat huisdieren toestaat, kun je het beste online zoeken naar hotels die als ‘pet-friendly’ staan geadverteerd. Je kunt ook contact opnemen met het hotel zelf en navragen wat hun beleid is ten aanzien van huisdieren.

Houd er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden, restaurants en openbare gelegenheden in Engeland huisdieren niet toestaan. Het is daarom verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar de locaties die je wilt bezoeken en of ze huisdieren toestaan.

Mogen honden op campings in Engeland?

Veel campings in Engeland staan huisdieren toe, waaronder honden. In tegenstelling tot hotels zijn er vaak minder beperkingen en kosten voor het meebrengen van je hond naar een camping. Echter, het is altijd verstandig om van tevoren te controleren wat de regels en beperkingen zijn bij de camping waar je wilt verblijven.

Sommige campings kunnen bijvoorbeeld beperkingen hebben op het aantal honden dat je kunt meenemen, terwijl anderen specifieke regels hebben over waar de hond mag worden uitgelaten en aangelijnd moet zijn.

Bovendien zijn er in Engeland speciale campings die zich richten op huisdieren en hun eigenaren, zoals campings die speciale hondendouches hebben en hondenuitlaatplaatsen bieden. Deze campings zijn ideaal voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een kampeerervaring die is afgestemd op de behoeften van hun huisdieren.

Als je van plan bent om met je hond te kamperen in Engeland, kun je online zoeken naar campings die huisdieren toestaan en hun beleid controleren. Je kunt ook contact opnemen met de camping om te vragen wat hun regels en voorwaarden zijn.

Zijn honden toegestaan in restaurants in Engeland?

In Engeland zijn de regels voor het meenemen van honden naar restaurants afhankelijk van de specifieke locatie. Over het algemeen staan ​​veel restaurants huisdieren niet toe, waaronder honden, om hygiënische redenen en om de gezondheid van andere gasten te beschermen.

Er zijn echter restaurants in Engeland die wel huisdieren toelaten, met name buiten op het terras. Als je van plan bent om met je hond uit eten te gaan in Engeland, is het daarom verstandig om van tevoren contact op te nemen met het restaurant om te vragen of huisdieren zijn toegestaan en zo ja, welke regels er gelden.

Als een restaurant huisdieren toestaat, kunnen er beperkingen gelden, zoals het verbod op het meebrengen van je hond naar bepaalde delen van het restaurant. Het is daarom belangrijk om je te houden aan de regels van het restaurant en de hond onder controle te houden.

Bovendien zijn er in Engeland specifieke pubs en cafés die huisdieren, inclusief honden, welkom heten en zelfs hondensnacks en -dranken aanbieden. Het is daarom de moeite waard om onderzoek te doen naar dit soort hondvriendelijke etablissementen als je van plan bent om met je hond uit eten te gaan.

Tips hond mee naar Engeland op vakantie

Natuurlijk! Hier zijn enkele extra tips voor als je met je hond op vakantie naar Engeland gaat:

  1. Zorg ervoor dat de identificatie- en vaccinatiedocumenten van je hond up-to-date zijn en dat je deze bij je hebt tijdens de reis.
  2. Houd er rekening mee dat Engeland links rijdt en dat dit voor sommige honden verwarrend kan zijn. Zorg ervoor dat je hond veilig is vastgezet tijdens autoritten. Lees hier hoe je jouw hond veilig vervoert in de auto.
  3. Neem genoeg water en voedsel mee voor je hond, vooral als je van plan bent om lange wandelingen te maken of in afgelegen gebieden te verblijven.
  4. Controleer het weer en de temperatuur voordat je met je hond naar buiten gaat. Zorg ervoor dat je hond niet oververhit raakt tijdens warme dagen en bescherm hem tegen de kou tijdens koudere dagen.
  5. Houd je hond altijd aangelijnd in openbare ruimtes, tenzij dit uitdrukkelijk is toegestaan.
  6. Zoek van tevoren uit waar de dichtstbijzijnde dierenartsen zijn en hoe je in geval van nood contact met hen kunt opnemen.
  7. Vergeet niet om zakjes en een schepje mee te nemen om de uitwerpselen van je hond op te ruimen, want het is in Engeland verplicht om hondenpoep op te ruimen.
  8. Tot slot, geniet van je vakantie met je hond en maak mooie herinneringen samen!

Beste accommodaties voor honden in Engeland

Er zijn veel accommodaties in Engeland die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van honden en hun eigenaren te voldoen. Hier zijn enkele van de beste accommodaties voor honden in Engeland:

  1. The Fish Hotel – Broadway, Cotswolds: Dit hotel biedt huisdiervriendelijke kamers met directe toegang tot de omliggende wandelpaden en een speciaal hondenuitlaatgebied.
  2. The Egerton House Hotel – Londen: Dit luxe hotel in het hart van Londen verwelkomt huisdieren, waaronder honden, met een scala aan voorzieningen en traktaties.
  3. The Devonshire Arms Hotel & Spa – Skipton, Yorkshire Dales: Dit hotel in de Yorkshire Dales biedt huisdiervriendelijke accommodatie, evenals hondenuitlaatgebieden en speciale hondensnacks.
  4. The Grosvenor Arms – Shaftesbury, Dorset: Dit hotel biedt huisdiervriendelijke kamers en hondensnacks, evenals toegang tot enkele van de beste wandelroutes in de regio.
  5. The Nare – Truro, Cornwall: Dit hotel aan zee biedt huisdiervriendelijke kamers, evenals hondenuitlaatgebieden en toegang tot enkele van de beste stranden in de regio.
  6. The Red Carnation Hotel Collection – diverse locaties: Deze keten van hotels in het Verenigd Koninkrijk verwelkomt huisdieren, waaronder honden, en biedt speciale hondenmenu’s, hondendekens, kussens en speelgoed.
  7. The Forest SideGrasmere, Lake District: Dit hotel biedt huisdiervriendelijke accommodatie, evenals hondenuitlaatgebieden en toegang tot de prachtige wandelroutes in het Lake District.

Het is altijd verstandig om van tevoren te controleren wat de regels en beperkingen zijn bij de accommodatie waar je wilt verblijven en om te informeren naar eventuele extra kosten of voorzieningen voor huisdieren.

Nog meer tips voor vakantie met je hond

Hier zijn nog een paar algemene tips om in gedachten te houden als je met je hond op reis gaat:

  1. Vergeet niet om de benodigdheden van je hond mee te nemen, waaronder voedsel, waterbakken, speelgoed, kussens of beddengoed en een deken.
  2. Laat je hond voor vertrek wennen aan zijn reisbenodigdheden, zoals een reismand of autostoeltje, zodat hij comfortabeler is tijdens de reis.
  3. Plan vooraf routes en activiteiten die geschikt zijn voor je hond en zorg ervoor dat je hond genoeg lichaamsbeweging krijgt tijdens de reis.
  4. Geef je hond voldoende rust en pauzes om bij te komen en verwerk deze in je reisplanning.
  5. Controleer of er lokale voorschriften of beperkingen zijn met betrekking tot huisdieren, zoals beperkingen op openbare plaatsen of speciale regels voor honden op het strand.
  6. Let op het gedrag van je hond en zorg ervoor dat hij geen overlast veroorzaakt voor andere reizigers of lokale bewoners.
  7. Zorg ervoor dat je hond is beschermd tegen vlooien en teken en dat je hond een halsband en identificatie-tags draagt met daarop zijn naam en jouw contactgegevens.
  8. Wees bereid om je reisplannen aan te passen als je hond onverwachte gezondheidsproblemen heeft of zich niet op zijn gemak voelt op een bepaalde locatie.
  9. Blijf altijd in de buurt van je hond en houd hem aangelijnd in openbare plaatsen, tenzij dit uitdrukkelijk is toegestaan.
  10. Geniet van de reis met je hond en maak mooie herinneringen samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *