waterspeelgoed hond

Waterspeelgoed hond: top 7 waterspeeltjes! [extra voordelig]

Het warme weer is op komst, heerlijk! Wij mensen houden meestal van de warmte, maar hoe zit dat eigenlijk met honden? Honden zijn minder fan van warmte en zullen voornamelijk de schaduw en koelere plekken opzoeken. Daarom is het belangrijk om jouw hond in de warme zomermaanden te verkoelen met waterspeelgoed. Er zijn twee types waterspeelgoed voor honden:

  • Verkoelend waterspeelgoed
  • Drijven waterspeelgoed

In dit artikel sommen we de beste hondenspeeltjes voor in het water op en geven we je tips om leuke spelletjes in het water te doen! Bekijk hier de algemene top 10 hondenspeeltjes.

Beste waterspeelgoed hond

Top 7 waterspeeltjes voor honden

Hieronder tonen we de 7 beste waterspeeltjes voor honden. We hebben deze speeltjes opgesomd op basis van online onderzoek en het lezen van vele reviews die gegeven zijn door hondeneigenaren. Zo weet je zeker dat je leuk waterspeelgoed voor je hond zal vinden. Uren speelplezier voor je hond!

Drinkfontein voor honden

Het waterspeelgoed voor honden wat voor ons op de absolute nummer 1 staat is de drinkfontein van het merk All for Paws. Deze drinkfontein is erg voordelig, maar wordt goed beoordeeld door hondenbaasjes. Jouw hond moet de drinkfontein zelf bedienen door er met zijn poten op te staan en vervolgens komt er een straal met koel water uit. Heerlijk verfrissend en bovenal erg grappig. Je zal hilarische momenten beleven aan deze drinkfontein voor honden!

drinkfontein hond

Hondenzwembad

Stipt op nummer 2 staat een hondenzwembad. Deze zwembad is speciaal voor honden gemaakt. Zo kan hij tegen een stootje en kan je hond er met zijn scherpe nagels en tanden gewoon in spelen zonder dat er gaten of scheuren in komen. Daarnaast kun je het hondenzwembad snel en gemakkelijk schoonmaken. Daarnaast wordt hij geleverd met een afdekzeil om ’s nachts mee af te dekken. Een hondenzwembad is hier super goedkoop aan te schaffen en écht een must-have in warme zomers. Jouw hond zal je héél dankbaar zijn! Tip: er zijn verschillende formaten hondenzwembaden. Klik op de knop hieronder om alle maten te bekijken.

Kong drijvend speeltje

Op de derde plaats hebben we een waterspeeltje in de categorie drijvend waterspeelgoed voor honden. Deze tennisbal van het merk Kong is omhulsd door neopreen, wat er voor zorgt dat de bal blijft drijven en uitstekend gebruikt kan worden om te werpen. Zowel voor kleine afstanden als voor grote afstanden is deze drijvende bal een leuk speeltje. Je krijgt dit speelgoed in een willekeurige, felle kleur toegestuurd. Alle kleuren zijn zeer goed zichtbaar in het water, waardoor je hond ‘m gemakkelijk kan halen.

Kong frisbee (drijvend)

Weet je wat ook een heel leuk hondenspeeltje voor in het water is? Een frisbee! Deze frisbee van het merk Kong blijft goed drijven in het water en je hond zal ‘m gemakkelijk te pakken kunnen krijgen. Als hij ‘m uit het water pakt zal hij de frisbee vaak zo vastpakken dat hij net een ‘duckface‘ heeft, hilarisch! Met de frisbee kun je natuurlijk ook buiten het water erg leuke spelletjes doen.

Karlie sprinkler mat

Een speeltje dat eigenlijk in de top 3 thuishoort is de Karlie Sprinkler mat. Deze mat wordt geleverd met een koppelstuk waarmee je de mat aan kunt sluiten op de waterslang. Vervolgens komen er heerlijke verkoelende waterstralen omhoog waar je hond mee kan spelen of onder kan liggen. De mat is speciaal gemaakt voor honden en kan daarom goed tegen een stootje, scherpe nagels en scherpe tanden. Je hond zal je zéér dankbaar zijn voor de aanschaf van deze sprinkler mat én wist je dat de mat hier heel voordelig te verkrijgen is?

Chill Out koelbot

Een combinatie tussen drijvend waterspeelgoed en verkoelend waterspeelgoed voor honden: de All For Paws Chill Out koelbotten. Deze koelbot dien je eerst een paar minuutjes in koud water te leggen. Het bot zuigt zich vol met een soort koude foam (niet giftig) en vervolgens kan je hond er heerlijk mee spelen. Terwijl hij ermee speelt, wordt hij ook nog verkoelt door het bot. Daarnaast blijft dit speeltje drijven, ideaal!

Octopus drijvend speeltje

Een octopus als speelgoed: dat zouden alle honden wel willen… Dit hondenspeeltje is voordelig te verkrijgen via deze site en heeft de vorm van een octopus (veel uitsteeksels). Daarnaast is hij gemaakt van een materiaal wat blijft drijven en dus ideaal om in het water te werpen. Laat je hond de octopus vangen of ophalen!

Wat is honden waterspeelgoed?

Waarschijnlijk heb je al een goed beeld van wat waterspeelgoed voor honden nu precies inhoudt. In principe hebben waterspeeltjes het doel om plezier te beleven of te verkoelen. In veel gevallen kan dit ook gecombineerd, denk bijvoorbeeld aan het hondenzwembad. Je hond beleeft plezier door erin te zwemmen en spelen, maar verkoelt tegelijkertijd ook. Dat is een win-win situatie voor je hond!

Waarom waterspeelgoed kopen?

Waterspeelgoed is zeer belangrijk voor je hond. Wij mensen kunnen goed tegen warmte, maar honden niet. Ze hebben een dikke vacht en kunnen hun warmte moeilijk kwijt. Daarom zoeken ze graag koelere plekjes in huis of in de tuin op en liggen ze graag in de schaduw. Ook in de schaduw of in je huis kan het ontzettend warm worden en daar heeft jouw hond last van. Zorg er daarom voor dat je voldoende manieren hebt om je hond te verkoelen. Dit kan bijvoorbeeld door een koelmat te kopen (bekijk hier de top 5) en waterspeelgoed voor honden aan te schaffen. Met dit waterspeelgoed kun je direct leuke spelletjes met je hond doen en veel hilarische momenten beleven. Je hond zal namelijk even moeten wennen aan de opspattende waterstralen van de sprinkler mat. Verkoeling mag niet onderschat worden, het is heel belangrijk in de warmere maanden. Vooral in juni, juli, augustus en september.

Voordelen waterspeelgoed

Waterspeelgoed kopen voor je hond heeft een aantal voordelen, denk aan:

  • Verkoeling
  • Plezier
  • Energie kwijtraken, maar toch verkoelen
  • De band tussen jou en je hond versterken door samen waterspellen te doen
  • Spelen is belangrijk voor de spieropbouw van honden

Het grootste voordeel is dat waterspeelgoed voor plezier zorgt waar je hond lang mee bezig kan zijn zonder het heel warm te krijgen. Terwijl hij aan het spelen is, zal hij namelijk ook verkoelen door het water.