voerbak hond

Voerbak hond: 10 beste hondenvoerbakken van 2024

Wil je een voerbak voor je hond kopen (ook wel hondenvoerbak of voedingsbak genoemd)? Dan is de keuze reuze! In dit artikel geven we je tips voor het kopen van de beste honden voerbak en leggen we je uit welke verschillende voerbakken voor honden er zijn. Naast de standaard hondenvoerbakken bestaan er namelijk ook anti schrok bakken (slow feeders) en bijvoorbeeld in hoogte verstelbare voerbakken voor honden. We lichten de beste varianten voor een goede prijs uit en vertellen je er meer over!

Voerbak hond kopen

Beste hondenvoerbakken van dit moment

Bij het samenstellen van de top 10 hondenvoerbakken beoordelen we de producten op een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs van het product, de reviews van hondeneigenaren, de populariteit, voor- en nadelen en de kwaliteit. We geven daarnaast bij elk product een korte samenvatting van deze punten. Mocht je meer informatie over een product willen, klik dan op de button of de afbeelding. Dan kom je direct op de juiste site om het betreffende product aan te kopen, alle informatie te lezen en eventuele varianten (denk aan kleur of formaat) te bekijken. Wij gaan er vanuit dat we jou hiermee goed kunnen helpen in het kiezen van het juiste product!

Onze top 3 voerbakken hond

Wij hebben de beste voerbakken voor honden met elkaar vergeleken en op basis daarvan een speciale top 3 gemaakt. Onderstaande hondenvoerbakken komen het beste naar voren op basis van vele beoordelingen, hun looks en hun variaties en mogelijkheden. Daarnaast is de prijs van deze voerbakken erg leuk te noemen!

RVS voerbak in hoogte verstelbaar

We beginnen de top 3 met deze RVS voerbak van het merk Pet Bowl. Deze robuuste hondenvoerbak is geschikt voor elk formaat hond omdat hij gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Daarnaast zie je dat er aan alles is gedacht om een complete hondenvoerbak samen te stellen. Zo zijn er opstaande randen om viezigheid te voorkomen en heeft hij antislip voor de beste grip. Daarnaast is hij vaatwasser bestendig en dus gemakkelijk schoon te maken. Je schaft deze voerbak op deze website voordelig aan.

voerbak hond

Keramiek voerbak GIZMO

De volgende voerbak voor honden die we aanraden is van het merk GIZMO. Deze geweldige voer- en drinkbak is vooral erg leuk in huis vanwege de looks. Hij is in verschillende kleuren en maten te verkrijgen en daardoor geschikt voor elk huishouden en elke hond (of kat)! Deze voerbak wordt zeer goed beoordeeld door vele huisdierbaasjes, waardoor je gegarandeerd bent van een goede koop voor een kleine prijs. De bakjes hebben een inhoud van 400 ML, vaatwasser bestendig en niet gemakkelijk om te stoten vanwege de stevige poten. Al met al een prachtige set voor jouw viervoeter!

Siliconen hondenvoerbak

We zijn alweer bij de derde hondenvoerbak uit deze lijst en na RVS en keramiek is dit product weer van een ander materiaal, namelijk siliconen. Dit is bewust gedaan om omstoten te voorkomen en de voerbak gemakkelijk te kunnen schoonmaken. Hij is namelijk in zijn geheel geschikt voor in de vaatwasser, dat scheelt een hoop poetsen. De opstaande randen zorgen ervoor dat er geen voer of drinken gemorst wordt op de huiskamervloer. Als je een schone set wil, dan is dit een goede keuze.

Waarom een voerbak voor je hond kopen?

Als je een hond hebt is een voerbak een must-have! Zonder hond heb je geen hondenvoerbak nodig, maar zonder hondenvoerbak kun je ook geen hond hebben. Snap je ‘m nog? Om hondenvoer te geven en je hond voldoende te laten drinken, is het simpelweg benodigd om een voerbak aan te schaffen. Zoals je hierboven wellicht al gezien hebt, zijn er verschillende soorten hondenvoerbakken. Hieronder lees je daar wat meer over. Heeft jouw hond moeite met eten of drinken? Dan kun je overwegen om op een extra plek in het huis een tweede voer- en drinkbak neer te zetten. Zo stimuleer je het eten en drinken en kom je erachter welke plek in huis het meest geschikt is voor jouw viervoeter. Bekijk hier meer informatie over honden die niet goed eten.

Soorten hondenvoerbakken

Er zijn verschillende soorten voerbakken voor honden te koop. Wat is nu eigenlijk de beste keuze? Dat hangt helemaal van je hond en jouw woonkamer af. Wil je een design voerbak of gewoon een stevige voerbak? Schrokt jouw hond of heb je een hele grote hond? Of heb je juist een kleine hond? Allerlei zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een goede hondenvoerbak. Hieronder zie je de verschillende soorten hondenvoerbakken:

  • Gewone (simpele) voerbak: een standaard voerbak heeft een bakje voor voer en een bakje voor drinken. That’s it. Niks bijzonders, gewoon twee bakjes. In principe is dat prima, maar er zijn meer mogelijkheden om het jouw hond comfortabel te maken!
  • Voerbak op standaard: je kunt een voerbak ook op een standaard of verhoging kopen. Dat is vooral ideaal voor grotere honden en honden in de groei. Meestal zijn deze namelijk in hoogte te verstellen en kun je ‘m dus steeds wat hoger instellen als jouw hond groeit.
  • Anti schrokbak: veel honden schrokken hun eten naar binnen. Dat wil zeggen dat ze heel snel eten en niet goed kauwen, met alle mogelijke gezondheidsproblemen tot gevolg. Er zijn voerbakken te verkrijgen die het schrokken voorkomen. Het doel van deze bakken is om ervoor te zorgen dat je hond langzamer gaat eten. Dit gebeurt door het je hond wat lastiger te maken om de brokjes te pakken, waardoor schrokken voorkomen wordt. Bekijk hier alle antischrokbakken.
  • Vaatwasbestendige voerbakken: de naam zegt het al. Deze voerbakken kunnen in de vaatwasser, wel zo makkelijk!
  • Automatische voerbak: wil je het jezelf makkelijker maken? Dan kun je kiezen voor een automatische voerbak. Zo’n voerbak zorgt er zelf voor dat je hond tijdig de juiste hoeveelheid te eten krijgt. Bekijk hieronder een voorbeeld van zo’n automatische voerbak.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een voerbak?

Ga je een voerbak voor je hond bestellen? Let dan op een aantal dingen:

  • Grootte van de bakjes
  • Hoogte van de voerbak
  • Materiaalgebruik
  • Antislip onderkant
  • Opstaande randen om vuiligheid te voorkomen
  • Kleuren
  • Beoordelingen van andere huisdiereigenaren
  • Prijs & levertijd

Waar voerbak hond neerzetten?

Wat is de beste plek om een hondenvoerbak neer te zetten in huis? In de woonkamer, keuken of gang? Zet de voerbak van je hond nabij de drinkbak op een rustig plekje waar je hond ongestoord kan eten en drinken. Het is belangrijk dat je hond niet gestoord wordt tijdens het eten en drinken, want dit is immers zijn of haar ‘moment’. Je kunt de hondenbak beter niet heel dicht in de buurt van de eettafel zetten, kies liever voor een plek waar je hond écht zelf kan eten. De locatie maakt verder niet zo veel uit, als het maar niet pal in de zon is. Dan zal het drinkwater namelijk ook snel opwarmen.