tunnel hond

Tunnel voor je hond: 5x de beste hondentunnel!

Een tunnel voor je hond is een geweldig stuk speelgoed waar je veel plezier aan zult beleven. Niet alleen jij als hondenbaasje, maar je hond zal het ook fantastisch vinden! Lekker rennen en spelen, maar tegelijkertijd ook trainen. Een agility tunnel is in verschillende soorten en afmetingen te krijgen, in deze blog vertellen we je meer over hondentunnels en sommen we de top 5 beste tunnels voor honden op. Daarnaast geven we je tips bij het gebruik, waar je op moet letten bij de aanschaf en wat je met een hondentunnel kunt doen.

Tunnel hond: top 5

We hebben een top 5 van de beste hondentunnels samengesteld die allemaal te verkrijgen zijn op deze website. We hebben hierbij gekeken naar de prijs, kwaliteit, reviews en populariteit van de agility tunnels. Er zit er gegarandeerd eentje tussen die geschikt is voor jouw doel met de hondentunnel en jouw hond!

Beste hondentunnels

Hieronder zie je de beste hondentunnels die uit ons onderzoek naar voren gekomen zijn. Bij elke hondentunnel hebben we een korte beschrijving gekeken. Wil je meer informatie over het product, de exacte afmetingen of ben je benieuwd naar de prijs en/of de levertijd? Klik dan op de button of de afbeelding om alle informatie te zien en eventueel zelfs direct te bestellen.

Hondentunnel van Tectake

De eerste honden tunnel die we opsommen is van het merk Tectake. Deze hondentunnel staat zeer goed beoordeeld en wordt geprezen om zijn stevige materialen. De hondentunnel is blauw gekleurd en 5 meter lang. Doordat deze agility tunnel gemakkelijk in te vouwen is en er een draagtas bij geleverd wordt, kun je de tunnel snel vervoeren. Zo kun je op verschillende locaties trainen met je hond!

hondentunnel

KARLIE agility tunnel

De agility tunnel van het merk Flamingo is iets groter dan 5 meter en krijgt daarnaast 5 sterren op deze website. Ook deze hondentunnel is blauw, flexibel en daarmee in verschillende circuits neer te leggen om het extra uitdagend te maken voor jouw viervoeter. Bekijk deze website om de beschikbaarheid en prijs te checken.

Complete agility set

Liever direct een hele agility set voor je hond aanschaffen in plaats van enkel een tunnel? Bekijk dan eens dit product. Je moet wat inleveren op de lengte van de tunnel voor je hond, maar voor hetzelfde geld krijg je er wel andere hindernissen bij om te trainen en spelen met je hondenvriend. De set bevat onder andere een lange slalomset, een horde, startveld én een tunnel. Dit alles is handig op te bergen in een tas! Bekijk hier onze top 5 hindernisbanen voor honden.

PetToys tunnel hond

De volgende tunnel is erg goedkoop, maar daardoor moet je ook wat inleveren op de grootte van de hondentunnel. Deze tunnel heeft een doorsnede van 48 centimeter en is 3 meter lang. Ook deze tunnel heeft weer de typische blauwe kleur. De tunnel wordt geleverd in een draagtas en met grondpinnen, waardoor je ‘m stevig aan de grond kunt bevestigen voordat je met je hond gaat spelen. Zo zorg je ervoor dat de tunnel goed blijft liggen als er fanatiek doorheen gerend wordt…

KELLYPET tunnel voor dieren

Yes! Eindelijk een niet-blauwe tunnel én een tunnel in een andere vorm. Deze tunnel is bestemd voor katten, knaagdieren én kleine honden. De tunnel heeft 4 ingangen (aan de zijkanten en bovenop), waardoor je extra uitdaging kunt bieden tijdens het trainen. Daarnaast hangt er een speelballetje aan de ingang van de tunnel. De zwart-roze tunnel is tevens inklapbaar en zéér voordelig, maar let op: wel enkel geschikt voor kleine hondjes.

Wat is een hondentunnel?

Waarschijnlijk heb je na het zien van onze top 5 hondentunnels al wel een goed beeld van wat zo’n tunnel precies is. Een hondentunnel wordt ook wel een agility tunnel genoemd, wat eigenlijk staat voor een stukje behendigheid van je hond. Een hond vindt een tunnel namelijk niet alleen erg leuk om mee te spelen, het is ook nog eens goed om mee te trainen. Hieronder lees je wat je met een tunnel en een hond kunt doen!

Wat kun je met een tunnel voor je hond?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met een tunnel voor je hond:

 • Je hond zelfstandig laten spelen in de tunnel;
 • Trainen met de tunnel door je hond op commando er doorheen te laten rennen
 • Samen plezier maken door spelletjes in de tunnel te doen

Allereerst is een tunnel gewoon erg leuk voor je hond. Zeg nou zelf: als kind zijnde was het toch ook geweldig om door een tunnel heen te kruipen? Hoe krapper hoe beter! Dat geldt voor honden ook, maar niet alle honden zullen het leuk vinden. Je zal ze in eerste instantie een handje moeten helpen door ze te laten wennen en door te trainen in de agility tunnel. Dit kun je doen door een hondensnackje aan te bieden of het favoriete hondenspeeltje in de tunnel te leggen. Je zal merken dat je hond eerst even afwachtend is, maar het op een gegeven moment toch zal proberen. Stapje voor stapje kun je vervolgens verder gaan, net zo lang totdat jouw hond er helemaal doorheen is. Herhaal dit een aantal keer en ga daarna rustig door naar het op commando (zonder snackje of speeltje) door de tunnel lopen. Lees hier hoe je een commando op de beste manier kunt aanleren bij je hond.

Voordelen tunnel voor honden

Een tunnel kan verschillende voordelen hebben voor honden, waaronder:

 1. Fysieke stimulatie: Het gebruik van een tunnel kan de lichamelijke activiteit van de hond vergroten en daarmee de gezondheid bevorderen. Het kan helpen bij het verbeteren van de coördinatie, balans en flexibiliteit van de hond.
 2. Mentale stimulatie: Een tunnel kan de mentale stimulatie van een hond vergroten door nieuwe uitdagingen te bieden. Het kan helpen bij het ontwikkelen van de cognitieve vaardigheden van de hond, zoals het oplossen van problemen, ruimtelijk inzicht en het begrijpen van concepten zoals ‘door’ of ‘onder’.
 3. Vertrouwen opbouwen: Het leren navigeren door een tunnel kan de zelfverzekerdheid van een hond vergroten en het gevoel van veiligheid en comfort verbeteren. Het kan ook helpen bij het opbouwen van een sterke band tussen de hond en de eigenaar.
 4. Sociale interactie: Als een hond traint in een groep, kan het doorlopen van de tunnel helpen bij het opbouwen van sociale vaardigheden en interacties met andere honden en mensen.
 5. Behendigheidstraining: Tunnels worden vaak gebruikt in hondensporten zoals behendigheidstraining. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen bij honden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een tunnel altijd moet worden geïntroduceerd op een veilige en gecontroleerde manier, en dat niet alle honden de tunnel leuk zullen vinden. Het is daarom belangrijk om het tempo van de hond te volgen en te zorgen voor een positieve ervaring.

Nadelen hondentunnel?

Hoewel het gebruik van tunnels voor honden veel voordelen kan hebben, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden:

 1. Angst en stress: Sommige honden kunnen angstig of gestrest worden bij het betreden van een tunnel. Dit kan het gevolg zijn van een gebrek aan vertrouwen of ervaring met tunnels, of vanwege het donkere en beperkte ruimte-effect dat de tunnel creëert.
 2. Fysieke belasting: Als een tunnel niet goed is ontworpen of niet goed wordt gebruikt, kan dit letsel of overbelasting van de spieren en gewrichten van de hond veroorzaken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tunnel de juiste grootte heeft voor de hond, en dat de hond de tunnel niet te snel of te vaak doorloopt.
 3. Infectie en ziekte: Als een tunnel niet regelmatig wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd, kan deze een bron van infectie en ziekte worden voor de hond. Het is daarom belangrijk om de tunnel na elk gebruik schoon te maken.
 4. Verstikking: Als de tunnel niet goed is ontworpen of als de hond vast komt te zitten in de tunnel, kan dit verstikking of wurging veroorzaken. Het is belangrijk om de hond te begeleiden en te controleren tijdens het gebruik van de tunnel om dit te voorkomen.

Het is belangrijk om de hond te observeren en te controleren tijdens het gebruik van de tunnel en te stoppen als de hond zich ongemakkelijk voelt. Als de hond angstig of gestrest lijkt te zijn, is het belangrijk om het gebruik van de tunnel te verminderen of te stoppen en te werken aan het opbouwen van het vertrouwen van de hond.

Wat kost een hondentunnel?

De prijs van een hondentunnel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, kwaliteit en materialen. Over het algemeen kunnen hondentunnels worden gevonden in een prijsklasse van ongeveer €20 tot €100, maar er zijn ook duurdere opties beschikbaar. Hier zijn enkele voorbeelden van prijzen voor hondentunnels:

 • Een eenvoudige, opvouwbare nylon hondentunnel kan worden gekocht voor ongeveer €20 tot €30.
 • Een professionele behendigheidstunnel van hogere kwaliteit kan tussen de €50 tot €100 kosten.
 • Een tunnel die op maat is gemaakt voor specifieke behoeften, zoals een lange tunnel voor jachttraining, kan meer dan €100 kosten.

Het is belangrijk om de kwaliteit van de tunnel in overweging te nemen bij het bepalen van de prijs, omdat goedkopere opties mogelijk niet zo duurzaam of veilig zijn als duurdere modellen. Het is ook belangrijk om op te letten dat de tunnel geschikt is voor de grootte en het ras van uw hond en dat deze veilig kan worden gebruikt.

Formaat hondentunnel

Houd bij de aanschaf van een hondentunnel goed rekening met het formaat (de lengte en de hoogte) van de agility tunnel. Als je een grote hond hebt, dan zal de hoogte aanzienlijk groter moeten zijn dan wanneer je een kleine hond hebt. Bekijk ook welke lengte je maximaal in je tuin of woonkamer kwijt kunt, anders wordt het lastig om de tunnel in een goed parcours uit te leggen…