snuffelmat hond

Snuffelmat voor je hond: 10x de leukste van 2022!

Een snuffelmat voor je hond kopen? Een snuffelmat voor honden wordt ook wel een snuffelkleed genoemd. Er zijn heel veel verschillende snuffel matten te koop en daarom geven wij je een top 10 beste snuffel kleden voor honden. We hebben de leukste soorten uitgezocht en opgesomd. Daarnaast lichten we de 3 allerleukste voor je uit zodat jij de beste snuffelmat voor je hond uit kunt zoeken! Ook geven we je meer informatie over:

  • Wat kost een snuffelmat?
  • Wat is een snuffelmat?
  • Waar knuffelmat kopen?
  • Leuke spelletjes met een snuffelkleed
  • Tips voor het beste snuffelkleed

Beste snuffelmat kopen: top 10!

Bij het samenstellen van de top 10 snuffel matten voor honden beoordelen we de producten op een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs van het product, de reviews van hondeneigenaren, de populariteit, voor- en nadelen en de kwaliteit. We geven daarnaast bij elk product een korte samenvatting van deze punten. Mocht je meer informatie over een product willen, klik dan op de button of de afbeelding. Dan kom je direct op de juiste site om het betreffende product aan te kopen, alle informatie te lezen en eventuele varianten (denk aan kleur of formaat) te bekijken. Wij gaan er vanuit dat we jou hiermee goed kunnen helpen in het kiezen van het juiste product!

Onze top 10 snuffelmatten hond

Hieronder zie je de 10 beste snuffelmatten die op dit moment online verkrijgbaar zijn. Sommige matten zijn uitgevoerd in diverse kleuren of afmetingen. Het is dus zeker de moeite waard om het product aan te klikken en meer informatie te bekijken. Onder de top 10 geven we meer informatie en lichten we onze 3 favoriete opties uit.

Leukste snuffelkleed: onze top 3

Je hebt nu waarschijnlijk al een goed beeld van de verschillende mogelijkheden voor snuffelkleden. Toch lichten wij graag de (naar ons idee) leukste 3 uit! 

Snuffelmat hond in verschillende maten

De hondenmat die voor ons op nummer 1 staat is van het merk Pawzle. Dit mega uitgebreide snuffelkleed heeft allerlei leuke en geheime vakjes om lekkernijen voor je hond in te verstoppen. Gezien alle vakjes anders zijn, kun je hiermee écht het denkvermogen van je hond verbeteren. Hij zal keer op keer aan de slag moeten om de brokjes te vinden. Zo heeft hij lang speelplezier van deze snuffelmat! Ook handig om te weten: dit kleed is in verschillende maten te krijgen en is daarom geschikt voor elk hondenras. Vandaag besteld is morgen in huis met de gratis bezorging!

snuffelmat hond

Premium snuffelmat

De volgende snuffelmat voor je hond die in onze top 3 thuishoort is een enorme! Deze mat heeft antislip aan de onderkant, zodat hij niet wegglijdt tijdens het spelen en zoeken naar de lekkere brokjes. Ook deze mat heeft vele vakjes en lastige plekjes om brokjes te verstoppen. Op die manier zijn er voldoende mogelijkheden om je hond uit te dagen. Handig om te weten: de snuffel mat is gemakkelijk te wassen in de wasmachine op maximaal 30 graden. De snuffelmat wordt beoordeeld met een 4,5 uit 5 sterren en vandaag besteld is morgen lekker spelen!

Snuffelmat met gratis snackbal

Hoe leuk is dit?! We sluiten onze top 3 hondensnuffelmatten af met een heel ander kleed inclusief een gratis snackbal! Wil je jouw hond écht aan het denken zetten en moeite laten doen om de brokjes en snackjes te pakken te krijgen? Dan is deze set wat voor jou. Een snuffelkleed waarbij je een snackbal cadeau krijgt. Ook deze mat glijdt niet weg door de zuignappen aan de onderzijde. De opstaande randen zorgen ervoor dat de brokjes in het kleed blijven zitten, waardoor je hond nog meer uitdaging ervaart. Als je doordeweeks aan het begin van de dag bestelt, heb je deze set dezelfde dag nog in huis. Fantastisch! Ook leuk om als cadeau te geven.

Waarom een snuffelkleed kopen?

Er zijn verschillende redenen om een snuffelkleed voor je hond te kopen en te gebruiken. We hebben de redenen hieronder voor je opgesomd:

  • Het is een leuk speeltje voor je hond
  • Het stimuleert eten bij honden
  • Het voorkomt schrokken bij honden
  • Goed voor het denkvermogen van je hond
  • Een snackkleed voorkomt stress

Hieronder vertellen we je meer over deze voordelen van honden snackkleden. Genoeg redenen om er eentje aan te schaffen!

Voordelen snackkleed honden

Allereerst is een snuffelkleed natuurlijk gewoon erg leuk en uitdagend voor je hond. Het spel werkt op deze manier: jij als baasje ‘verstopt’ een paar lekkere hondenbrokjes of hondensnackjes in het kleed. Vervolgens leg je het matje op de grond en je hond zal er direct aan beginnen te ruiken. Er zit iets lekkers in, maar hoe komt hij daarbij? De oplossing is om goed te snuffelen langs alle geheime vakjes in het kleed. Je hond zal zijn creativiteit moeten gebruiken om de brokjes eruit te krijgen. Een super leuk spelletje!

Tip: kies voor kleine brokjes of snackjes die goed te verstoppen zijn. Onthoud hoeveel je er in de snuffelmat hebt verstopt, zodat je weet of je hond ze allemaal te pakken heeft.

Hond stimuleren te eten

Wellicht eet jouw hond niet goed, bijvoorbeeld minder of zelfs helemaal niet. Het is ontzettend belangrijk dat honden de juiste voedingsstoffen binnen krijgen om gezond te blijven en op gewicht te blijven. Door de voeding op een speelse manier aan te bieden, zal je hond wellicht gemakkelijker en meer gaan eten. Op deze manier kan een hondensnuffelkleed een belangrijke rol in de gezondheid van je viervoeter spelen.

Schrokken hond voorkomen

Het tegenovergestelde van weinig of niet eten is heel veel eten. Bij honden komt schrokken vaak voor: dit betekent dat je hond zijn brokjes zo snel mogelijk naar binnen werkt zonder goed te kauwen. Dit kan tot problemen in het maag-darm kanaal van je hond leiden. Met een snackkleed kun je dit voorkomen. Je hond krijgt er namelijk één voor één een snoepje uit en dat zorgt ervoor dat hij rustiger eet en minder tegelijk naar binnen krijgt. Hierdoor zal hij ook meer gaan kauwen.

Honden moeten hun koppie gebruiken voor het oplossen van dit ‘spel’. Als ze het niet snappen, zullen ze er ook geen brokjes uit krijgen. Jouw hond moet aan de slag om de brokjes uit dit mysterieuze kleed te krijgen. Hoe ga je dat nu tactisch aanpakken? Met een snuffelmat zorg je ervoor dat je hond gaat nadenken, wat het denkvermogen ten goede komt. Als je hond het spelletje eenmaal snapt, zal je merken dat hij steeds meer behendigheid ontwikkelt om de brokjes er sneller uit te halen. Een goed leerproces!

Bij stress of vervelend gedrag bij honden is er regelmatig sprake van verveling. Jouw hond krijgt niet voldoende uitdaging en gaat daarom vervelend worden. Hierdoor kan hij ook gestrest raken. Bied je hond daarom voldoende uitdaging door een snuffelmat te kopen!

Wat kost een snuffelmat?

Een snuffelmat voor een hond kost gemiddeld tussen de 15 en 40 euro. Des te duurder de mat, des te meer mogelijkheden deze heeft. Denk aan de grootte, het aantal vakjes, de moeilijkheidsgraad, de looks en de mogelijkheid om ‘m gemakkelijk op te rollen. Ook kan de kwaliteit nogal verschillen.

Lees ook: top 10 beste snackballen voor honden!