makkelijke hondenrassen

10 makkelijke hondenrassen voor beginners

Heb je nog nooit een hond gehad, maar lijkt dit je wel erg leuk en overweeg je een hond aan te schaffen? Dan zijn er natuurlijk heel veel verschillende honden waar je een keuze uit moet maken. Wij maken deze keuze wat makkelijker met een overzicht van de meest makkelijke hondenrassen. Dat wil zeggen dat er geen uitgebreidere ‘handleiding’ voor deze honden is en geschikt zijn voor de meeste situaties, zo lang ze maar liefde en aandacht krijgen.

Top 10 makkelijke hondenrassen

  1. Labrador
  2. Cavalier King Charles
  3. Golden Retriever
  4. Windhond
  5. Boxer
  6. Labradoodle
  7. Poedel
  8. Vlinderhondje
  9. Shih Tzu
  10. Soft Coated Wheaten Terriër

Labrador

We hebben de Labrador op nummer één gezet omdat dit één van de meest populaire hondenrassen wereldwijd is. De hond is erg loyaal en aanhankelijk, waardoor hij goed geschikt is bij kinderen. Daarnaast kun je Labradors goed trainen en is hij vriendelijke tegen bezoekers. Net zoals de meeste honden is beweging belangrijk voor de Labrador Retriever, dus een actief gezin is een ideaal thuis.

makkelijke hondenrassen

Cavalier King Charles

Een wat kleiner hondje dan de Labrador is een Cavalier King Charles. Waarschijnlijk ken je ‘m wel, dit lieve en aanhankelijke hondje. Ze staan bekend om de grote ogen en lange, bruine oren. Ze hebben een redelijk lui karakter, alleen verdienen wel voldoende aandacht. Denk hierbij ook aan de vachtverzorging vanwege de lange haren.

makkelijke hondenrassen

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn voornamelijk populair door hun enthousiaste, vriendelijke en intelligente karaktereigenschappen. Deze honden hoeven niet streng opgevoed te worden, maar natuurlijk wel met de juiste regels. Op die manier krijg je de meeste liefde van ze terug. De Golden Retriever voelt zich het meest op zijn plek bij een baasje dat graag actief bezig is. Stevige wandelingen houden ze van.

Golden Retriever

Windhond

Oorspronkelijk werd de windhond gefokt als jachthond om op wild (zoals konijnen, vossen en reeën) te jagen. Het zijn rustige, zachte en aanhankelijke honden die zich overal thuis voelen. Hun favoriete activiteit is lekker liggen niksen in een zachte hondenmand. Toch hebben windhonden ook voldoende beweging nodig. Ga dus voldoende spelen en wandelen, maar zorg er wel voor dat je hond aangelijnd is of losloopt in een omheind gebied. Ze hebben namelijk nog steeds een jachtinstinct…

makkelijke hondenrassen

Boxer

De boxer mag dan wel ontstaan zijn uit middeleeuwse gevechtshonden, ze houden ontzettend veel van mensen en ze zijn erg gehecht aan hun gezin. Bij kinderen zijn deze honden opvallend geduldig en beschermend. Hierdoor is de boxer een populaire keuze voor (jonge) gezinnen. Ook als je een sportieve levensstijl hebt is dit hondenras perfect voor jou. Ze houden namelijk van beweging!

Labradoodle

Een Labradoodle is een ideale gezinshond en is enorm intelligent. Ze zijn graag onder mensen en je kunt ze alles leren. Doordat ze zo leergierig en aanhankelijk zijn, is dit een zeer gemakkelijk hondenras. Lees hier meer over een Labradoodle binnen een gezin. Wist je dat een Labradoodle niet verhaart? Dat scheelt een hoop stofzuigen in huis.

labradoodle

Poedel

Zojuist hadden we het over een Labradoodle, maar ook een ‘gewone’ Poedel is erg gemakkelijk. Ze zijn graag in beweging en zijn heel intelligent. Daarnaast vinden ze het prettig om onder de mensen te zijn. Een Poedel is er tevens in verschillende maten, voor ieder wat wils. Je moet wel een beetje tegen kattenkwaad kunnen, want als ze zich vervelen kunnen ze weleens grapjes gaan uithalen. Voordeel van een Poedel is dat ze geen haren verliezen.

Vlinderhondje

Als je het over makkelijke hondenrassen hebt: een vlinderhondje. Een vlinderhondje is een wat kleiner ras. Ze staan bekend om hun vriendelijkheid en de grote oren. Ze zijn alert, vrolijk en verre van verlegen of agressief. Net als de andere rassen houdt het vlinderhondje van beweging, zowel buiten als binnen. Andere huisdieren of kinderen zijn geen probleem.

vlinderhondje

Shiz Tzu

De Shih Tzu is een fantastische gezelschapshond met een rustig en vriendelijk karakter. Ze hebben weinig beweging nodig en hun lange vacht kan (zelf) kort worden gehouden om het onderhoud ervan makkelijk en voordelig te houden.

shih tzu

Soft Coated Wheaten Terriër

De Soft Coated Wheaten Terriër is een zelfverzekerd en waakzaam hondenras. Wheatens zijn over het algemeen zachter dan andere terriërs. Ze willen wel net zoveel beweging krijgen. Ze gaan goed om met kinderen en kunnen zich aan bijna ieder huis aanpassen. Dit hondenras verliest weinig vacht, maar moet wel regelmatig worden geborsteld om zijn vacht mooi te houden.

makkelijke hondenrassen

Heb je al een leuke hondennaam bedacht dat past bij het ras? Bekijk hier onze top 10 hondennamen van het moment.