koelmat hond

Koelmat voor je hond: top 5!

Komt het lekkere weer eraan? Is de zomer in aantocht en heeft jouw hond het warm of zelfs heet? Dan is is het ontzettend belangrijk om voor te bereiden op het warme weer waar je hond last van kan krijgen. Met de juiste verkoelingsproducten, zoals een koelmat (ook wel verkoelingsmat of coolingmat genoemd) voor je hond, houd je jouw viervoeter koel tijdens het warme weer. In dit artikel geven we je de top 5 beste koelmatten voor honden om jouw hond mee te verkoelen in de komende zomer. Tip: schaf een koelmat tijdig aan, het warme weer kan met de huidige klimaatveranderingen sneller komen dan je denkt.

Beste koelmat voor je hond: top 5

We hebben de beste koelmatten voor honden op een rijtje gezet. Alle koelmaten zijn goed beoordeeld en zijn veilig om jouw hond mee te verkoelen. Hieronder maken we een opsomming van de mogelijkheden. Klik op de button of de afbeelding om meer informatie over het betreffende product te krijgen en/of het product direct aan te schaffen. In de meeste gevallen heb je ‘m dan morgen al in huis en ben je dus goed voorbereid op het warme weer!

1. All For Paws Chill Out koelmat

De eerste mat die we bespreken is misschien wel de meest bekende. Het merk is All For Paws en de koelmat is in verschillende (grote) maten te verkrijgen zodat jouw hond zich heerlijk kan verkoelen in de zomer. Je kunt de koelmat bijvoorbeeld ook in de hondenmand leggen. De mat blijft 3 tot 4 uur koel en verkoelt tot maximaal 15 graden minder dan de omgevingstemperatuur. Is het buiten 30 graden en leg je de mat buiten neer? Dan zal de mat gedurende 3 tot 4 uur slechts 15 graden zijn. Heerlijk!

All For Paws Chill Out

2. Nobleza 40JUC 

De volgende koelmat die eruit springt is de Nobleza 40JUC! Deze koelmat is spotgoedkoop en in verschillende maten aan te schaffen. De mat is gevuld met een niet-giftige koelgel welke je hoofd heerlijk verkoelt. De mat is de goedkoopste die wij op dit moment hebben kunnen vinden! Tel uit je winst…

3. Koeling mat voor huisdieren 

Op nummer 3 staat een koeling mat die zeer geschikt is voor honden en andere huisdieren. Ook deze mat is gevuld met een verkoelende gel welke je huisdier koel houdt als de omgeving warmer is. Een koeling mat is écht een must op warme dagen, je zal merken dat je hond er enorm van geniet en rustiger kan ademen als hij op de mat ligt.

4. Cool Dog van Coolpets

De volgende verkoelingsmat die we bespreken is de Cool Dog mat van Coolpets. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verkoelende producten en daarom heb je met deze koelmat een goed product in huis. Je hoeft de mat niet in de koelkast of vriezer te leggen, want zodra er beweging op de mat is verkoelt de gel direct. Deze koelmat is in verschillende maten te koop, waardoor voor elke hond een geschikte mat te verkrijgen is.

5. Duvo+ koelmat

De laatste koelmat die we tonen is een geweldige mat, vooral voor de grotere hondenrassen onder ons. De mat is verkrijgbaar in grote afmetingen, waardoor ook kleinere honden er langdurig plezier aan beleven. De Duvo+ verkoelingsmat is net als alle andere coolingmatten blauw van kleur. Bekijk meer informatie.

Andere verkoelingsproducten

Een koelmat is een must in de zomer: jouw hond zal hier écht veel plezier aan beleven. Je kunt een verkoelingsmat in de hondenmand, bench, op de vloer of in de tuin leggen. Met een beetje water maak je ‘m gemakkelijk weer schoon en gebruik je hem volgend jaar weer. Ideaal! Wist je dat er nog veel meer verkoelingsproducten voor honden zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van een hondenzwembad of een verkoelende halsband?