hondenuitlaatservice beginnen

Hondenuitlaatservice beginnen: tips & benodigdheden

Ben jij een hondenliefhebber en overweeg je om een hondenuitlaatservice te beginnen? Goed idee! Maar vergis je niet, er komt meer bij kijken dan alleen maar rondjes honden uitlaten. Wist je dat er in onze kleine landje zo’n 1.9 miljoen honden wonen? En in de huidige maatschappij heeft iedereen het steeds drukker. In steeds meer huishoudens werken zowel de man als de vrouw, maar wie laat dan de hond uit? Steeds meer mensen zoeken een uitlaatservice voor de hond. Genoeg redenen om een hondenuitlaatservice te beginnen, maar waar let je op? In dit artikel geven we je tips en benodigdheden.

Hondenuitlaatservice beginnen

Waarom gaan honden naar een hondenuitlaatservice?

Zoals we in de inleiding al vertelden: steeds meer mensen werken fulltime en hebben een druk bestaan. Hierdoor is er minder tijd om de hond uit te laten, waardoor men er steeds vaker voor kiest om een hondenuitlaatservice in te schakelen. Zo’n service haalt je hond meestal op en zorgt ervoor dat hij/zij een stevige wandeling krijgt. In de meeste gevallen gebeurt dit in groepjes honden, waardoor je viervoeter lekker kan spelen. 

Wie kan een hondenuitlaatservice starten?

Eigenlijk kan iedereen een service om honden uit te laten starten. Je hebt alleen wel wat kennis van en liefde voor honden nodig, anders word het een lastige opgave. Daarnaast hebben de meeste hondenuitlaatservices bijvoorbeeld een busje om alle honden in te vervoeren, een rijbewijs is dus ook wel zo handig. Dan kun je leuke uitlaatplekken opzoeken in plaats van enkel in de buurt een rondje lopen.

Uitlaatservice benodigdheden

Eigenlijk heb je niet zo heel veel nodig. Alle hondeneigenaren hebben zelf een hondenriem, maar wellicht is het praktisch om bijvoorbeeld je eigen hondenriemen aan te schaffen. Daarnaast zijn er nog een aantal handige dingetjes om in huis te halen:

hondenuitlaatservice beginnen

Tips hondenuitlaatservice beginnen

Allereerst is het handig om in kaart te brengen welke hondenuitlaatservices er in jouw omgeving al zijn. Bepaal of er nog behoefte is aan een extra service en bekijk waar je in de buurt leuk kunt wandelen met de honden.

Vervolgens is het van belang om een geschikt vervoersmiddel aan te schaffen. Anders kun je alleen in de omgeving van de hond gaan wandelen en dat maakt het wat lastiger. Kies voor een busje waarmee je gemakkelijk meerdere honden tegelijk kunt vervoeren.

Zoals hierboven beschreven zijn er een aantal benodigdheden om in huis te halen. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad en komen de honden niets te kort.

Heb je een aantal honden in je klantenbestand? Maak dan een handig schema en een praktische route. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle honden uit dezelfde wijk op hetzelfde tijdstip uitlaat. Zo kun je in één keer met meerdere honden gaan wandelen. Bepaal daarvoor ook een handige route om alle viervoeters op te halen of kies ervoor om ze te laten brengen.