hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed: de 10 leukste speeltjes voor je hond!

Een hond heb je meestal voor het plezier en gezelschap, daarom is het doen van spelletjes met je hond ook één van de leukste dingen. Je kunt allerlei spellen met je hond doen, maar het leukste is het om dit te combineren met hondenspeelgoed. Speelgoed voor honden is er in alle soorten en maten. In deze blog laten we de 10 leukste hondenspeeltjes zien. Naar welke bal, touw of intelligentiespel gaat jouw voorkeur? Wij zijn erg benieuwd, we vonden het in ieder geval super leuk om over zo veel leuk hondenspeelgoed te schrijven. Woef, waf, play!

Spelen met je hond is belangrijk

Spellen doen met je hond is niet alleen erg leuk, maar bovenal ook gezond en goed voor de band tussen hond en baas. Vooral actieve hondenspellen zijn goed voor de energie en conditie van honden (en baasjes), terwijl intelligentie spellen voor honden (denkspelletjes) juist goed zijn om het brein van je viervoeter te trainen. Daar staat bijvoorbeeld het reukvermogen ook centraal, heel tof! Vooral hondenspeelgoed waarbij je als baasje samen met je hond speelt, is erg leuk en versterkt jullie relatie. Denk bijvoorbeeld aan een hondenfrisbee of een touw om samen mee te ravotten.

Soorten hondenspeelgoed

Er zijn tal van hondenspeeltjes te koop: vele duizenden artikelen worden aangeboden. Wat is nu het leukste, hipste en beste hondenspeelgoed van het moment? Wij zochten het voor je uit en maakten een top 10. Maar eerst: welke categorieën hondenspeelgoed zijn er eigenlijk? Bekijk de verschillende soorten speeltjes voor je hond:

  • Hondenballen
  • Flostouwen
  • Kauwspeelgoed
  • Frisbees
  • Denkspellen (puzzels)
  • Waterspeelgoed
  • Knuffels

Hondenballen

Hondenballen kennen we allemaal! Wist je dat er ook nog vele soorten balspelletjes voor je hond zijn? Naast de tennisballen kun je piepende ballen, rubberen ballen, voerballen en pluchen ballen kopen. Bij elk type bal is weer een ander spel te bedenken en uit te voeren. Je kunt een bel ook werpen met een werpstik voor honden. Haal de bal en breng ‘m weer netjes terug bij de baas. Ook een voerbal is erg leuk om je hond een beetje extra mee te verwennen. Als hij de bal goed voortbeweegt met zijn snuit of poten, krijgt hij er telkens een klein brokje uit. Smikkelen maar!

Wist je dat er ook ballen zijn met een uniek stuitereffect? Hierdoor stuitert de bal alle kanten op en weet je hond niet waar hij terechtkomt. Extra uitdagend!

Ook ballen die in het water blijven drijven zijn erg leuk voor in de zomermaanden. Laat je hond al zwemmend naar de bal toe gaan voor verkoeling!

Touw voor honden

Met een flostouw kun je erg leuke spelletjes samen met je hond spelen. Bijvoorbeeld trekspelletjes! Wist je dat het bijten op het touw kan bijdragen aan een gezond gebit? Alle gevlochten touwtjes masseren dan als het ware het tandvlees en daarnaast haalt hij achtergebleven deeltjes tussen de kiezen van je hond weg. Honden hebben tevens een kauwbehoefte, dus met een touw voorkom je dat hij op andere spullen gaat bijten. Een win-win situatie!

Kauwspeelgoed voor honden

Zoals we net bij de touwen voor honden al aangaven: honden hebben een kauwbehoefte. Kauwen is erg belangrijk, dus stimuleer dat middels kauwspeeltjes. Meestal worden deze speeltjes vormgegeven als kauwbot of kauwkluif, maar er zijn ook hele andere grappige soorten kauwspeelgoed voor honden te verkrijgen.

Frisbee voor honden

Een ander spel waar je hond dol op zal zijn is de frisbee voor honden. Bekijk bijvoorbeeld eens deze frisbees. Je kunt allerlei oefeningen met je hond doen terwijl je de frisbee werpt. Denk bijvoorbeeld aan vangen, terugbrengen, maar ook zwemmend halen. Gegarandeerd plezier (en ook voor jou als baasje goed voor de beweging)!

Denkspel voor je hond?

Yes, je leest het echt goed. Een denkspel voor honden (ook wel intelligentiespel of puzzel genoemd) is hét ideale hondenspeelgoed voor alle soorten honden. Laat je hond nadenken met deze leuke puzzels voor honden. Bij deze intelligentiespellen is het meestal de bedoeling dat je hond op een tactische manier (door zijn/haar tong/neus/pootjes te gebruiken) een brokje te pakken krijgt. Je hond kan er lang mee bezig en zal er geen genoeg van krijgen. Denkspellen zijn onder andere zeer geschikt voor oudere honden die het niet meer leuk vinden om achter een bal aan te rennen, maar ook voor bijvoorbeeld honden met artrose of andere gezondheidskwaaltjes. Echter: ook voor jonge en actieve honden is een denkspel erg uitdagend en leuk voor de afwisseling. Nadenken is namelijk ook een vorm van energie verbranden!

Waterspeelgoed voor honden

Is jouw hond net een waterrat? Of zou je juist willen dat je hond wat meer het water opzoekt? Gebruik dan eens waterspeelgoed om je hond meer te laten zwemmen. In de zomer is dat heerlijke verkoeling voor je viervoeter en zeg nou zelf: zwemmen is toch ook erg leuk?

Waterspeelgoed is er eigenlijk in twee soorten: speelgoed voor in het water en speelgoed met water. Ook wel drijvend speelgoed en verkoelend speelgoed.

Speelgoed voor in het water (drijvend speelgoed)

Er zijn veel verschillende soorten speeltjes die goed in het water blijven drijven en meestal gemaakt zijn van rubber. Werp een bal, frisbee of ander vormpje in het water en laat je hond ‘m halen. Tip: bouw de afstand van het werpen op. Je hond kan er van schrikken als hij ineens niet meer in het water kan staan. Het zou vervelend zijn als jij dan zelf het water in moet om het speeltje te halen…

Speelgoed met water (verkoelend speelgoed)

Verkoelende speeltjes zijn écht om te gieren! Denk bijvoorbeeld aan speciale hondenzwembaden, maar ook aan speelgoed waar water uit komt spuiten als je hond er op gaat staan. Dit zal zeer grappige momenten met zich meebrengen!

Bekijk hier de beste waterspeeltjes voor honden volgens huisdiereigenaren!

Knuffels voor honden

Last but not least: niet alleen onze kinderen zijn dol op knuffels. Ook onze honden zijn er gek op! Het verschilt per hond hoe ze hier op reageren en hoe ze hier mee omgaan, maar het is het proberen zéker waard… Bekijk hier knuffels voor honden.

Hondenspeelgoed top 10

Omdat de keuze reuze is, hebben we voor jou een selectie gemaakt. Deze hondenspeeltjes mogen gewoon niet in jouw hondenspeelgoedkast ontbreken! Geloof ons maar, je hond zal je dankbaar zijn voor deze keuzes… We hebben deze lijst samengesteld op basis van de beoordelingen van vele duizenden hondenbaasjes, dus plezier gegarandeerd met dit hondenspeelgoed!

Het leukste hondenspeelgoed

Mega hondenspeelgoed set

We beginnen de lijst met deze mega leuke set bestaande uit 12 leuke speeltjes voor je hond. De set bestaat voornamelijk uit touw- en kauwspeeltjes en is vooral erg geschikt voor puppy’s en jonge honden, maar er zijn ook varianten voor grotere honden te verkrijgen. Met deze set heb je in één keer leuk speelgoed in huis en kun je even vooruit!

hondenspeelgoed set

Dogbuttons: laat je hond praten

Wie wil er nu niet kunnen praten met zijn/haar hond? Lang was dat verleden tijd, maar sinds kort kun je met de Dogbuttons praatknoppen communiceren met je viervoeter. Leer je hond aangeven wat hij graag wil, super grappig en hip!

Denkspel voor honden

Wij als mensen spelen veel spelletjes waarbij we goed moeten nadenken, maar wist je dat honden dat ook leuk vinden? Het is ook erg gezond voor ze! Bekijk bijvoorbeeld eens deze hondenpuzzel waarbij je hond op zoek moet naar de brokjes. Vind hij ze? Dan ligt er een lekkere beloning klaar! Bij deze hondenpuzzel krijg je het eerste snackje gratis.

Snuffelmat en speelmat in 1

Lekker snuffelen, een heerlijk spelletje voor jouw viervoeter. Bekijk deze Premium snuffelmat eens, dit is toch geweldig om overheerlijke snoepjes in te verstoppen. Jouw zal hier uren speelplezier aan beleven, tenminste… Als je de snoepjes een beetje goed verstopt. In deze snuffelmat moet dal wel goedkomen!

Agility set voor honden

Wil je actief spelen met je hond en daarnaast trainen? Dan is deze agility set ideaal voor jou. Deze 16-delige(!) set bestaat onder andere uit een tunnel, pionnen, slalompalen en een hindernis. Samen trainen, hoe leuk is dat? Misschien wel dé leukste vorm van hondenspeelgoed! Bekijk hier onze top 5 hindernisbanen voor honden.

Hondenzwembad

Oké, dit is echt heel gaaf! Een speciaal zwembad voor honden. Dit hondenzwembad is onverwoestbaar en erg goed bestemd voor scherpe nagels en tandjes. Je krijgt er tevens een afdekzeil in zodat je het water er gewoon in kunt laten. Heerlijk ravotten in het water op warme dagen! Bekijk hier meer waterspeelgoed voor honden.

Kong Jumbler bal

Dé bal die alle kanten op vliegt! Waar een normale tennisbal erg voorspel baar, zijn deze ballen van Kong dat alles behalve. Door hun aparte vorm stuiteren ze naar alle onverwachte kanten, waardoor het een hele uitdaging is om de bal snel te pakken te krijgen. Een must-have hondenspeelgoed voor alle honden!

Hondenknuffels

Hoe leuk zijn deze knuffels voor je hond! Jouw viervoeter zal deze hondenknuffels fantastisch vinden. De lange oortjes en pootjes zijn ideaal om lekker mee te ravotten. Deze knuffels wordt als erg stevig beoordeeld, wel zo handig! Kies uit een ezel, koe of hondje. Alle knuffels hebben ook een piep!

Kong frisbee

Een frisbee mag niet ontbreken in jouw speelgoedkast voor je hond! Samen spelen: jij werpt, je hond vangt of haalt de frisbee weer op en brengt ‘m natuurlijk netjes terug. De frisbee van Kong staat erg goed aangeschreven en handig om te weten: je kunt deze frisbee oprollen en in je jaszak meenemen. Ideaal tijdens de wandeling!

All for Paws drinkfontein

Warm weer op komst? Schaf dan een drinkfontein voor je hond aan voor gegarandeerd hilarische momenten. Jouw hond bedient de drinkfontein zelf met zijn poten en vervolgens komt er een straal water uit. Lachen geblazen! Deze drinkfontein is erg goedkoop en staat goed aangeschreven… Bekijk ook onze top 5 koelmatten!

Alle hondenspeelgoed

Het ideale hondenspeeltje nog niet gevonden?

Dat kan, ieder zo zijn/haar wensen! Wij hebben de top 10 gebaseerd op beoordelingen van vele hondeneigenaren, maar er zijn nog ontzettend veel andere hondenspeeltjes online verkrijgbaar. Bekijk deze website eens en struin tussen al het moois voor je viervoeter!