hondendeken voor auto achterbank

Hondendeken voor auto achterbank: onze top 5

Als huisdierbaasje is een hond natuurlijk je beste vriend. Hij moet overal mee naartoe en zal dus soms ook in de auto moeten. Eén van de beste methodes is om je hond op de achterbank te vervoeren, maar het is hierbij wel aan te raden om een hondendeken voor in de auto (ook wel een hondenkleed of hondenbeschermhoes) te gebruiken. Dit houdt de achterbank vrij van vuil, haren en vlekken. Zo kun je dus ook een flinke wandeling door het bos maken en je hond vervolgens weer meenemen in de auto, zonder dat je auto vies wordt. Je kunt een hondenkleed bijvoorbeeld ook gebruiken als je naar de trimsalon gaat, dan moet je namelijk meestal met de auto. Daarnaast biedt een hondenkleed in de auto comfort voor je hond en kan hij rustig blijven liggen, wat stress kan voorkomen. In dit artikel geven we je tips voor de beste hondendeken in de auto.

De beste hondendeken voor in de auto

We beginnen hieronder direct met de best beoordeelde hondendeken voor in de auto. Vervolgens geven we je nog eens diverse andere opties. Er zijn namelijk veel verschillende hondenkleden te verkrijgen, voor ieder wat wils. Kijk bij de aanschaf bijvoorbeeld naar het formaat, het materiaal en de prijs. Wij hebben alvast een sortering gemaakt van goede hondenkleden voor in de auto.

Premium hondendeken auto achterbank

De beste hondendeken voor de achterbank van je auto is van het merk De Blaffende Kat. Dit hondenkleed is in maar liefst zes verschillende kleuren te verkrijgen en heeft vele honderden goede reviews. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit een perfecte beschermhoes voor de achterbank is. Je kiest zelf de kleur, waardoor deze altijd matcht met je auto of hond. Het voordeel van deze hondendeken? De prijs is erg interessant en alle kanten zijn beschermd, waardoor je auto compleet vrij van vuil blijft. Ook de deuren en stoelen zijn namelijk beschermd. Leuk is dat er ook diverse opbergvakken zijn en het kleed heeft een luxe uitstraling.

hondendeken voor auto achterbank

Strex hondendeken (zeer voordelig)

De volgende hondendeken die we behandelen is van het merk Strex. Dit kleed heeft een strakke uitstraling en is mooi afgewerkt. Het mist echter een opbergvak, maar is daarentegen wel erg voordelig en biedt voldoende bescherming. Je krijgt er wel een opbergtasje bij en zelfs een hondenriem. Het kleed heeft een antislip onderkant en is geschikt voor alle auto’s. Zo vervoer je jouw hond gemakkelijk en veilig in de auto.

Toivo hond beschermhoes auto

Als derde beschermhoes voor honden in de auto vinden we het merk Toivo terug. Ook deze hondendeken is een stuk voordeliger en ook hier ontvang je er een opbergzakje en hondenriem gratis bij. Dit zwart-blauwe kleed kun je gemakkelijk aan de stoelen van de auto bevestigen, waardoor het kleed nergens heen glijdt. Je hond kan zo rustig gaan liggen of zitten tijdens de autorit. Daarnaast wordt je auto er niet vies van.

Voordelig hondenkleed auto

Als vierde in de lijst van beste hondendekens voor in de auto komt dit kleed van het merk S.old. Voordeel van dit hondenkleed? Je kunt ‘m zowel op de achterbank als in de kofferbak van je auto gebruiken. Zo kun je jouw hond altijd vervoeren, ook als je met meerdere personen in de auto zit. Dit hondenkleed krijgt bijna de volledige 5 sterren vanuit honderden reviews, je kunt er dus vanuit gaan dat dit een goede aankoop is (en ook zeker niet duur).

Mister Mill hondenkleed auto

Om de lijst compleet te maken hebben we ook een complete hondendeken uitgekozen. Ook deze wordt ontzettend goed beoordeeld en hier ontvang je er een hondenriem bij. Een opbergtasje is niet nodig, want er zit een handig opbergvak verwerkt in het kleed. Zo kun je altijd de hondenriem, halsband of poepzakjes opbergen. Ook dit hondenkleed beschermt de gehele achterbank, de stoelen én de deuren van viezigheid, haren en speeksel. Zo kun je gerust jouw viervoeter meenemen in de auto.

Hondenkleed auto gebruiken

Als je een hondenkleed hebt aangeschaft, kun je het kleed direct bevestigen in de auto. Dit is in elke auto mogelijk, mits er natuurlijk een achterbank in zit. Meestal werkt het bevestigen erg gemakkelijk middels klittenband of clipjes. Dit is veilig voor de hond als voor de inzittenden van de auto. Je kunt de hondendeken gerust in de auto laten zitten, maar je kunt ‘m er ook altijd uithalen als je de achterbank nodig hebt. Tip: op warme dagen kan het in de auto extra warm worden, een koelmat op de hondendeken leggen is daarom geen slecht idee. Dit omdat de hondendeken de frisse lucht van de airco blokkeert. Een raampje openzetten is ook aan te raden voor je hond.