hondenbad kopen

Hondenbad kopen om honden in te wassen: top 3

Overweeg jij om een trimsalon te beginnen of wil je gewoon graag een hondenbad voor thuis hebben? Het is ontzettend belangrijk om de vacht van je hond te verzorgen. Hiervoor heb je de juiste materialen nodig, want je hond in het bad in de badkamer zetten is onpraktisch en niet prettig voor je hond. Kies voor een professioneel hondenbad (ook wel dierenbad genoemd) als je jouw hond thuis wil wassen of als je een trimsalon wil beginnen. Gezien een hondenbad best prijzig kan zijn, helpen we je in deze blog een handje verder. We geven je de top 3 hondenbaden en vertellen je waar je deze het meest voordelig kunt kopen. Hondenbaden zijn ook geschikt voor andere (huis)dieren.

Zelf een trimsalon beginnen? Lees hier handige tips.

Hondenbad kopen

Top 3 professionele hondenbaden

Allereerst lichten we de 3 beste hondenbaden uit. Deze dierenbaden zijn allemaal eenvoudig online te bestellen en voldoen aan alle wensen om je hond te wassen. Zowel thuis als in de trimsalon! Bekijk hieronder de top 3:

Hydraulisch hondenbad

We beginnen met de meest prijzige van de 3. Het eerste hondenbad is hydraulisch, wat wil zeggen dat deze gemakkelijk elektronisch in hoogte verstelbaar is. Zo hoef je geen honden te tillen (wat zowel voor jou als voor de hond niet fijn is) én hoeft je hond geen trap te lopen. Je zet het hondenbad eenvoudig naar beneden en je hond kan via een speciaal deurtje naar binnen stappen. Vervolgens doe je het bad weer omhoog om op de juiste hoogte aan de slag te gaan. Het hondenbad is gemaakt van roestvrij staal en bevat een shampoo rek, een hondentouw, speelballen, een spuit en een afvoersysteem. Dit is het meest complete en praktische hondenbad die je kunt kiezen! Bekijk hier wat de beschikbaarheid van het bad is en wat deze kost.

hondenbad kopen

Dierenbad met trapje

Het tweede hondenbad is juist de goedkoopste van de 3. Dit dierenbad heeft geen elektronische lift, maar juist een verplaatsbaar trapje. Zo kan de hond eenvoudig het bad instappen, maar moet hij wel een klein trappetje op. Dit hondenbad heeft een rubberen anti-slip mat, een sproeier, touwen én wordt geleverd met gratis handschoenen om hygienisch aan het werk te gaan. Een perfect verzorgingsbad om jouw hond (of ander huisdier) in te wassen. Bekijk hier de actuele prijs van dit bad en de mogelijkheid om deze te bestellen.

Professioneel RVS hondenbad

Ook het derde hondenbad is gemaakt van RVS en heeft een verplaatsbaar trappetje. Dit hondenbad is redelijk goed te vergelijken met de nummer 2 in deze lijst, maar is maar liefst 2x zo duur. Vandaar de keuze om dit bad op nummer 3 te plaatsen en het vorige bad op nummer 2. De levertijd van dit bad is 1 tot 3 weken en bij de levering zit een verwijderbare deur en ramp, een anti-slip vloer, een verbeterde spuit, een drain zeef en pijp, een shampo rek en een speelbal voor de hond. Al met al een compleet hondenbad om jouw viervoeter(s) in te wassen!

Waarom een hondenbad kopen?

Zeer waarschijnlijk zal je een hondenbad willen kopen om je huisdier in te wassen. Als je een hond gaat wassen kan dit bijvoorbeeld in het ‘gewone’ bad van je huis, maar deze bevindt zich meestal op de verdieping en niet alle huizen hebben een bad. Het is slecht voor honden om trap te lopen en je hond tillen naar de bovenverdieping is ook niet praktisch. Dit is niet fijn voor honden en daardoor kunnen ze angstig voor het bad en het water worden. Kies voor een professioneel hondenbad om je hond in te wassen zonder dat je jouw hond hoeft te tillen. Daarnaast maak je met een professioneel hondenbad geen rommel in huis, maar blijft alles in de bak van het bad. Een andere reden om een hondenbad te kopen kan zijn omdat je een trimsalon gaat beginnen. Een hondentrimsalon heeft een hondenbad écht nodig, want je wilt honden natuurlijk wel kunnen wassen. Een hondenbad oogt zéér professioneel naar je klanten toe en zij halen hun hond weer fris en fruitig op. Ideaal!

Liever geen professioneel hondenbad?

Bekijk dan eens dit hondenbadje voor véél minder geld. Dit bad is wat kleiner en gemakkelijker te verplaatsen. Het bad heeft geen trapje of lift, dus je zal je hond er wel in moeten tillen. Als je hond er eenmaal in staat kun je op de juiste hoogte te werk gaan, maar je kunt je hond niet vastmaken en er zit ook geen sproeier in. Hier zal je zelf voor moeten zorgen. Dit bad is een prima oplossing voor thuisgebruik!

Waar professioneel hondenbad kopen?

Een professioneel hondenbad koop je gemakkelijk via deze website. Op die website kun je ze namelijk gemakkelijk bestellen en eventueel retourneren als het product niet naar wens is. Daarnaast heb je een wettelijke garantie en wordt het dieren bad snel bij je thuis geleverd. Je kunt daarnaast diverse extra’s direct mee bestellen. 

Wat is het beste hondenbad?

Het beste hondenbad hangt een beetje van jouw voorkeuren af. Hondenbaden kunnen erg duur worden, maar je kunt er ook voor kiezen om een goedkoop hondenbad te kopen. Je moet jezelf afvragen wat je ermee wilt doen. Ga je een trimsalon beginnen en wil je klanten ontvangen? Dan is het verstandiger om voor een uitgebreid en professioneel hondenbad te gaan, dit oogt namelijk gewoon kwalitatief. Daar betalen de hondenbezitters (jouw klanten) natuurlijk ook voor. Wil je een hondenbad voor thuis kopen? Dan kun je overwegen om een goedkopere variant aan te schaffen die je gemakkelijker verplaatst en opbergt. Bij het aanschaffen van een honden bad moet je jezelf afvragen wat je ermee gaat doen, welke honden je er in wil wassen en welk formaat je dan nodig hebt. Kies je voor een bad met een vast onderstel (een bad op poten) of juist voor een elektrisch verstelbaar hondenbad? Met of zonder een spatwand? Met een instapdeur of juist een volledig te openen klep? Denk er van tevoren goed over na, dan kun je zeker een geschikt bad vinden.

Voordelen dierenbad

Een professioneel dierenbad heeft de volgende voordelen:

  • Je hond hoeft geen trappen te lopen om gewassen te worden
  • Je hoeft je hond niet op te tillen om hem/haar te wassen
  • Je houdt alle viezigheid en nattigheid in de bak van het hondenbad
  • Een hondenbad is van alle gemakken voorzien om je hond te wassen (denk aan een sproeier, touwen om je hond vast te maken, speelballen en shampoo rekken)
  • Het oogt zeer professioneel in jouw trimsalon

Moet een hond gewassen worden?

Moet een hond eigenlijk wel gewassen worden? Ja, dit komt namelijk door de vacht van honden. Je hond trekt buiten geen jas of schoenen aan en heeft door allerlei vuiltjes in zijn/haar vacht. Zand en andere vuiligheid komt klem te zitten in de vacht en dit kan voor klitten zorgen. Als deze klitten niet tijdig verwijderd worden, kan dit pijnlijk worden voor je viervoeter. Daarnaast is een wasbeurt goed voor de algemene gezondheid van je hond. Wij raden aan een goede hondenshampoo te gebuiken bij het wassen.

Hondenbadjas voor na het wassen

Om het helemaal compleet te maken moet je eigenlijk een hondenbadjas aanschaffen. Benieuwd hoe een hondenbadjas eruit ziet en wat deze kosten? Wat hebben een lijst met beste badjassen voor honden gemaakt zodat jouw hond lekker op kan drogen na het wassen! Dat is niet alleen fijn en warm voor je hond, het ziet er ook nog eens super schattig uit…

Andere verzorgingsproducten

Zodra je besluit zelf honden te wassen heb je ook andere producten dan alleen een bad nodig. Denk aan speciale hondenshampoo, een kam, een borstel en wellicht nog andere producten. Bijvoorbeeld voor de verzorging van de ogen en oren van jouw viervoeter. Klik hieronder op de button om alle verzorgingsproducten voor honden te vinden.