halsband hond

Halsband voor je hond: top 5!

Een goede halsband voor je hond is erg belangrijk. Niet alleen voor jou als baasje tijdens de hondenwandeling, maar ook voor honden zelf. Hondenhalsbanden moeten namelijk fijn zitten voor de hond, maar daarnaast ook stevig zijn en niet zomaar losschieten. Er zijn verschillende soorten halsbanden voor honden, het verschilt namelijk naar wat je opzoek bent. We hebben een top 5 gemaakt, naar welke halsband gaat jouw voorkeur uit?

Soorten halsbanden voor honden

Er zijn verschillende soorten halsbanden te koop. Denk aan:

Het soort dat je kiest hangt af van de hond die je hebt en jouw wensen. Heb je een donkere hond en wil je dat hij/zij goed zichtbaar is in het donker? Dan kun je kiezen voor een led halsband met licht. Een stoere soort voor honden is bijvoorbeeld van leer. In principe kan een band bij een hond altijd om blijven, maar je kunt er ook voor kiezen om ‘m af te doen als je thuis bent. Je kunt ook wat aan de band hangen, bijvoorbeeld de naam van je hond of een telefoonnummer voor noodgevallen. Elke hond kan een halsband om, maar voor sommige honden is een tuigje prettiger. Denk bijvoorbeeld aan honden die gevoelig zijn in de nek.

Halsband hond top 5

Hieronder hebben we de 5 beste hondenhalsbanden van dit moment uitgelicht. Liever in één keer alle halsbanden bekijken? Klik dan hier.

Leren halsband Brute Strenght

Dé leren halsband voor jouw hond is de Brute Strenght. Deze band van leer is zéér goed beoordeeld door vele hondeneigenaren en verkrijgbaar in verschillende maten (van kleine honden tot grote honden) én in maar liefst 7 kleuren. Het is een stoere halsband met een luxe-uitstraling, maar voor een enorm lage prijs. Daarom staat deze stipt om nummer 1!

leren halsband hond

Nylon halsband (reflecterend)

Op nummer 2 zetten we deze nylon halsband met reflecterende delen. De reden waarom we deze band op nummer 2 zetten is vanwege zijn flexibiliteit en lage prijs. Daarnaast is hij in lengte verstelbaar én waterdicht. Je kunt deze zogenoemde klikhalsband in verschillende kleuren en maten kopen. Koop je er meer dan 1? Dan ontvang je ook nog eens een leuke korting. Profiteer ook van gratis verzending!

Luxe set mét bandana, strik & hondenriem

De luxe hondenriemset van Pepets is een échte musthave. Voor een hele lage prijs schaf je de hele set aan, wat het volgende bevat:

  • Hondenriem / leiband
  • Halsband met bandana
  • Halsband met strik

Met deze luxe set geef je jouw hond een enorm chique uitstraling. Dit is misschien wel de beste deal die wij hebben gevonden! Bij de productie is gekozen voor diervriendelijke en zachte materialen, ideaal voor het comfort van jouw viervoeter.

Studio Proud in verschillende kleuren & maten

Wauw! De halsbanden voor honden van Studio Proud zijn strak én comfortabel. Deze zijn in verschillende kleuren, prints en maten te koop. Geef je hond een Instagramwaardige look en combineer de band met een bijpassende riem. Je kunt zelfs kiezen voor een teddy halsband!

Led halsband met licht

Wil je dat jouw hond in het donker beter zichtbaar is? Wel zo prettig én veilig! Kies voor een led halsband met lichtjes. Het leuke hieraan is dat je de lampjes kunt laten knipperen of voortdurend kunt laten branden. Met één druk op de knop gaat het licht weer uit. Je kunt daarnaast kiezen uit verschillende kleuren, bijvoorbeeld blauw, roze, geel en groen. 

Tuigje of een halsband?

Wat is het verschil tussen een tuigje of een halsband? Goede vraag! Een tuig zit om de borst van de hond, terwijl een halsband enkel om de hals (nek) zit. Als een hond veel trekt is het wellicht verstandiger om voor een tuig te kiezen. Dan wordt de trekkracht van de hond namelijk verdeeld over de borst, in plaats van enkel de nek. Hierdoor kun je jouw hond gemakkelijker onder controle houden, maar… Het is effectiever om te kiezen voor trainen met een halsband en losse lijn. Jouw hond kan enorm veel leren en daarom is het goed om gewoon te trainen met een band en riem. Ga tijdens de training wel voorzichtig te werk, een flinke ruk geven aan de riem is een no-go. Dit is namelijk slecht en pijnlijk voor de nek van je hond.

Wat is de juiste maat halsband en pasvorm?

De juiste maat vind je door met een meetlint om de nek van je hond te meten. Bij vrijwel alle genoemde halsbanden staat de verdeling van de maten in centimeters, waardoor je al snel weet welke halsband je hond nodig heeft. Sommigen zijn in maat te verstellen, erg handig voor bijvoorbeeld puppy’s! Goed om te weten: des te breder de band is, des te meer de druk over de hals en nek verdeeld wordt. Daarom kun je het beste kiezen voor een brede en van binnen zacht-gevoerde band. Als je halsband vastklikt dient er nog ruim een vinger tussen te passen. De sluiting mag nooit op het strottenhoofd drukken. Leg deze daarom bij voorkeur op de nek.

Voeg een hondenpenning toe!

Tip: voeg een hondenpenning toe aan de halsband. Niet alleen omdat dit wellicht leuk staat (bijvoorbeeld een leuke vorm met de naam van je viervoeter erop), maar belangrijker nog: het is veilig. Als je hond onverhoopt kwijt raakt of wegloopt, heeft hij altijd een penning mee waarop bijvoorbeeld het telefoonnummer van jouw als baasje vermeld staat. Ideaal!