mag een hond fruit eten

Welk fruit mag een hond eten? Ontdek het hier

Mag een hond fruit eten? Het antwoord is: ja, dit mag. Het hangt er wel vanaf welk soort fruit je hond mag eten. In dit artikel vind je welke fruitsoorten honden mogen eten en of dit goed voor ze is.

Dit fruit mogen honden eten:

Honden mogen de volgende fruitsoorten eten:

 • Aardbeien
 • Ananas
 • Appel (zonder pit)
 • Banaan
 • Bramen
 • Blauwe bessen
 • Cranberries
 • Meloen
 • Frambozen
 • Peren (zonder pit)
 • Watermeloen
 • Mango (zonder pit)
 • Perzik (zonder pit)
 • Sinaasappel
Let op met pitten bij fruit

Zoals je ziet mogen honden verschillende pitten van fruitsoorten niet. Haal ze er dus voor de zekerheid altijd uit.

Overdrijf niet met de hoeveelheid fruit voor je hond

Honden kunnen prima zonder fruit, maar vinden het soms erg lekker. Het is daarnaast gezond, dus het kan geen kwaad (mits je de juiste fruitsoorten geeft). Geef nooit te veel fruit, liever alleen een paar kleine stukjes. Vooral met fruitsoorten als frambozen en aardbeien kun je dit het beste beperkt houden.

Welk fruit mogen honden niet eten?

Enkele fruitsoorten die honden niet mogen eten zijn:

 • Druiven
 • Tomaten
 • Kersen

Pawfect fruitsnacks voor honden

Het merk Pawfect heeft hondensnacks gebaseerd op fruit. Deze zijn vega en ook nog eens ontzettend lekker voor je hond. Een gezonde en verantwoorde hondensnacks. Op deze manier kun je jouw hond op een verantwoorde manier fruit geven zonder dat je zelf de schil of pitten dient te verwijderen. Ze hebben verschillende smaakjes voor viervoeters, super leuk.

welk fruit mogen honden eten

Mag een hond aardbeien eten?

Mag een hond aardbeien eten of zijn aardbeien giftig voor honden? Honden mogen aardbeien eten, maar geef niet te veel. Voor aardbeien geldt hetzelfde als frambozen: honden hebben het niet nodig, dus overdrijf niet met de hoeveelheid.

Mag een hond ananas eten?

Mag een hond ananas eten of is ananas giftig voor honden? Ja, honden mogen ananas eten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen en de meeste honden zijn er dol op. Je kunt een hond dus met gerust hart ananas geven.

Mag een hond appel eten?

Mag een hond appel eten of is een appel giftig voor honden? Appels zijn heel gezond voor honden en zijn prima snacks om te geven. Je kunt bijvoorbeeld kleine stukjes maken en dit door de voeding van je hond doen. Je mag echter géén appelpitten geven. Deze zijn namelijk giftig voor je viervoeter.

Mag een hond banaan eten?

Mag een hond banaan eten of is banaan giftig voor honden? Een hond mag banaan eten, dit is zelfs erg gezond. Een banaantje is goed voor het hart, de spieren en de spijsvertering van je hond.

Mag een hond bramen eten?

Mag een hond bramen eten of zijn bramen giftig voor honden? Honden mogen bramen eten. Ze zijn gezond en vooral de zoete bramen zullen geliefd zijn bij je doggo.

Mag een hond blauwe bessen eten?

Mogen honden blauwe bessen eten of zijn blauwe bessen giftig voor honden? Blauwe bessen zijn niet giftig en je hond mag deze dus eten. Het is een prima snack om aan je hond te geven.

Mag een hond cranberries eten?

Mag een hond cranberries eten of zijn cranberries giftig voor honden? Honden mogen cranberries eten, geen probleem. Zowel rauw of gekookt. 

Mag een hond meloen eten?

Mag een hond meloen eten of is meloen giftig voor honden? Meloen (net als watermeloen) is goed voor honden, ze mogen dit eten. Geef het echter niet te dicht op de schil, die structuur vinden ze niet fijn. Verder is meloen een prima snack voor honden.

Mag een hond frambozen eten?

Mag een hond frambozen eten of zijn frambozen giftig voor honden? Ja, honden mogen frambozen eten. Geef echter niet te veel, houd het bij een kleine hoeveelheid.

Mag een hond peren eten?

Mag een hond peer eten of zijn peren giftig voor honden? Ja, honden mogen peren eten. Echter wel zonder de pit! Deze zijn giftig voor honden.

Mag een hond watermeloen eten?

Mag een hond watermeloen eten of is watermeloen giftig voor honden? Honden mogen watermeloen. Snijd het stuk echter niet té dicht bij de schil af, die structuur vinden ze niet prettig.

Mag een hond mango eten?

Mag een hond mango eten of is mango giftig voor honden? Honden mogen mango eten, maar wel zonder de pit. De pit is namelijk giftig. Haal deze er dus uit als je jouw hond mango geeft.

Mag een hond perzik eten?

Mag een hond perzik eten of is perzik giftig voor honden? Ja, honden mogen perziken eten. Maar ook hier geldt: zonder de pit! Dit is namelijk giftig voor je viervoeter.

Mag een hond sinaasappel eten?

Mag een hond sinaasappel eten of is sinaasappel giftig voor honden? Honden mogen sinaasappels eten, geen probleem. Haal ook hier voor de zekerheid eventuele pitten eruit.

Mag een hond druiven eten?

Mag een hond druiven eten of zijn druiven giftig voor honden? Honden mogen geen druiven eten, deze zijn namelijk giftig. Geef je hond dus geen druiven!

Mag een hond tomaten eten?

Mag een hond tomaten eten of zijn tomaten giftig voor honden? Honden mogen geen tomaat eten, dit is giftig voor ze. Je zult denken: tomaat? Dat is toch groente? Nee, officieel gezien behoren tomaten tot de fruitsoorten. Vandaar dat we tomaten meenemen in dit artikel.

Mag een hond kersen eten?

Mag een hond kersen eten of zijn kersen giftig voor honden? Honden mogen in principe kersen eten, maar wel enkel het vruchtvlees. De pit, de stengel of de blaadjes zijn giftig voor honden. Wij raden het dus af om je honden kersen te geven.

Waarom vinden honden fruit lekker?

Niet elke hond vindt fruit eten lekker, maar sommige honden hebben een voorkeur voor fruit vanwege de zoete smaak en de textuur. Fruit bevat ook veel voedingsstoffen die goed zijn voor de gezondheid van de hond, zoals vitamines, antioxidanten en vezels.

Sommige hondenrassen hebben van nature een voorkeur voor fruit. Bijvoorbeeld de Beagle, die bekend staat om hun voorliefde voor bessen en ander fruit. Andere rassen, zoals de Boxer en de Labrador Retriever, zijn ook bekend om hun liefde voor fruit.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel fruit gezond is voor honden, ze het niet in grote hoeveelheden moeten eten. Fruit bevat ook suiker en kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Ook al wil je hond graag fruit eten, let hierop.